Despre fotografie. Ce trebuie sa știi?

Fotografia poate sa reprezinte lucruri diferite, de la persoana la persoana. Pentru unii este un adevarat stil de viata, pentru altii este o pasiune in timp ce pentru altii nu reprezinta mai mult decat o expunere vizuala a evenimentelor. Cert este ca toti avem, la un moment dat sau altul de fotografie si toti facem poze, chiar daca le facem cu un aparat profesional sau cu un telefon. Daca vrei sa faci poze din ce in ce mai bune, iata o serie de lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre fotografie.

Expunerea este unul dintre cele mai importante elemente

Lumina este prietenul si in acelasi timp dusmanul fotografiei. Daca stii sa o setezi in avantajul tau, poti obtine poze impresionante. Pentru asta, trebuie sa gasesti optiunea pentru expunere a camerei si sa te joci cu ea. Modul automat este si el acceptabil, insa de multe ori, putina ajustare din partea ta poate sa faca diferenta.

Perspectiva, un alt element extrem de important

Perspectiva este subiectul unui numar impresionant de carti de fotografie. Poti sa le citesti sau poti incerca sa practici ceea ce iti place cel mai mult. Pentru a invata care sunt regulile unei perspective perfecte, este bine sa faci poze din toate unghiurile posibile. Apleaca-te, urca-te pe mobila, stai pe burta si incearca sa descoperi toate unghiurile care pot face subiectul fotografiei mai atragator.

Focusul, elementul care indruma privitorul spre punctul cheie al fotografiei

De fiecare data cand faci o poza, ai un subiect. Acesta conteaza cel mai mult, toate elementele din jur fiind doar de decor. Este normal, asadar, sa focusezi atentia aparatului asupra subiectului. Gratie functiei Shutter de pe aparatele de fotografiat, poti obtine un focus total asupra subiectului tau si poti obtine, in felul acesta, fotografii deosebite.